For en sikkerheds skyld

For en sikkerheds skyld - SEGES Projektsitet

Projektet har til formål at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø hos den enkelte landmand og hans medarbejdere.

Projektet vil arbejde på at øge bevidstheden hos målgruppen om, at et godt arbejdsmiljø vil forebygge ulykker, forebygge nedslidning og er med til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Ulykker er dyre for landmanden i sygemeldinger, tabt arbejdsindsats og manglende effektivitet. Derfor er den brugerrettede effekt, at flere landmænd ser og efterlever, at der er stor værdi i at skabe og opretholde et godt arbejdsmiljø. Indsatsen målrettes de udfordringer, som henholdsvis det europæiske arbejdsmiljøagentur og det danske Arbejdstilsyn peger på, og formidles både skriftligt og mundtligt. Der er forskellige elementer i spil for at imødekomme udfordringen, og derfor er indsatsen både rettet bredt mod alle landmænd og mere specifikt i form af tiltag, som demonstreres hos få landmænd, hvorefter erfaringer formidles bredt.

Arbejdsmiljøkortene kan bruges i forbindelse med udarbejdelse af APV eller som inspiration til den årlige arbejdsmiljødrøftelse.
Præsentation fra den 5. januar 2017.
Præsentation den 5. januar 2017.
Intensiv indsats
Oplæg
Logbog
Spørgsmål opfølgende indsats efter
Spørgsmål opfølgende indsats før
Evaluering.
Arbejdsmiljøkortet beskriver forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med aflivning af dyr. Formålet er at fremme sikker adfærd både for dyr og mennesker.
Arbejdsmiljøkortet beskriver forholdsregler mv. i forhold til arbejdet med bjærgning og fritrækning af maskiner. Formålet er at fremme sikker adfærd på arbejdspladserne.
Arbejdsmiljøkortet beskriver sikkerhedsregler mv. i forhold til arbejdet med en kraftoverføringsaksel (PTO). Formålet er at fremme sikker adfærd på arbejdspladserne.
Arbejdsmiljøkortet beskriver forholdsregler mv. i forhold til arbejdet med løsgående søer. Formålet er at fremme sikker adfærd på arbejdspladserne.
De kommende tre år vil Arbejdstilsynet besøge 1.500 landbrug om året. For hver bedriftstype har Arbejdstilsynet udpeget en række fokuspunkter på baggrund af de områder, hvor der hyppigst registreres ulykker og skader.
Artikel i temanummer om arbejdsmiljø.
Tal om fejl med dine medarbejdere. SEGES-Arbejdsmiljø har samlet 12 gode spørgsmål, der kan hjælpe samtalen på vej og gøre det lidt nemmere – måske endda sjovere - at tale om sine egne fejl og bommerter.
Sådan får du samtalen i gang om fejl på en måde, så alle kan lære af dem. Sammen kan I forebygge, at nye fejl fører til alvorlige arbejdsulykker.
Præsentation den 5. januar 2017.
Dagsorden for erfamøde med arbejdsmiljøkonsulenter i landbruget.
Fotos fra indlæg vedr. opfølgende rådgivning på ERFA møde med arbejdsmiljøkonsulenter.
Præsentation v/Helle Birk Domino til Erfamøde med arbejdsmiljøkonsulenter i landbruget.
Præsentation med opgaver til diskussion i grupper fra indlæg vedr. opfølgende rådgivning på ERFA møde.
På erfamødet blev arbejdsmiljøkonsulenter introduceret til nudging principper og nudging i praksis.
Præsentation af aktiviteter, faktaark og videoer, samt kursus for konsulenter og undervisere.
Arbejdspakke 4 nudging.
Arbejdspakke 4 nudging.
Evaluering af nudging tiltag udført på Volsgaard.
Læs om sikker håndtering af kvæg i dette faktaark fra SEGES. Formålet er at nedbringe antallet af ulykker med dyr, ved at lære om dyrenæs adfærd og hvordan du færdes når du fx skal drive dyrene.
Læs om sikker håndtering af svin i dette faktaark fra SEGES. Formålet er at nedbringe antallet af ulykker med dyr, ved at lære om dyrenæs adfærd og hvordan du færdes når du fx skal drive dyrene.
Film produceret af SEGES om Nudging tiltag udført med henblik på at ændre adfærd og holdning i forbindelse med at udføre arbejdsopgaver sikkert og effektivt.
Film produceret af SEGES om Nudging tiltag udført med henblik på at ændre adfærd og holdning i forbindelse med at udføre arbejdsopgaver sikkert og effektivt.
SEGES var den 7. nov. hos CHF i Foulum for at formidle ergonomisk arbejdsmiljø. På programmet var bl.a. beskrivelse af de ansattes problematikker, tips og øvelser.
SEGES var den 7. nov. hos CHF i Foulum for at formidle ergonomisk arbejdsmiljø. På programmet var bl.a. beskrivelse af de ansattes problematikker, tips og øvelser.
Et overblik over ulykkeshændelsen giver flere muligheder for at forebygge nye ulykker.
Artikel i Effektiv Landbrug den 21. juli 2017
Foto fra grovfoderekskursion. Planche med foto af førerhus. Der blev vist som baggrund for instruktion i hvordan man sidder korrekt i førerhuset.
Information om anmeldelse af arbejdsulykker.
Især arbejde med mejetærskere og håndtering af bigballer medfører ulykker.
Livet i malkestalen rummer mange små og store tilløb til ulykker, og desværre sker en stor del af de alvorlige ulykker, 4 ud af 10 med fravær over 3 uger, under håndtering af dyrene
Artikel på Netavisen den 6. oktober 2017.
Præsentation på Bygholm den 8.-9. marts 2017.
Præsentation v/SEGES til kursus for landbrugsskolernes tekniklærere afholdt på Grindsted Landbrugsskole 16.05.17.
Præsentation fra Plantekongres 2018
Artikler i nyhedsbrevet: Dyr giver mange skader, Social støtte mindsker risiko, VKST fulgte arbejdstilsynet rundt, Sikkerhed på Landbrugsskolerne.
Artikler i nyhedsbrevet: Sikker håndtering af halmballer, Transport og Færdsel, Få en god arbejdsdag i førerhuset.
Artikler i nyhedsbrevet: L&F vedtager arbejdsmiljøpolitik, Fokus på godt arbejdsmiljø, Kvægkongres den 27.-28. februar?, Kandidater til arbejdsmiljøprisen 2017, Vil I ændre på arbejdsrutinerne og få bedre arbejdsmiljø.
Artikler i nyhedsbrevet: Vær forberedt når Arbejdstilsynet kommer, Personlige værnemidler, Nyt samarbejde om arbejdsulykker i 2017, Beredskabsplaner ved personskade, Få ledige pladser på arbejdsmiljøkursus.
Artikler i nyhedsbrevet: Viden, Planlægning og god instruktion, Sol og sommer kræver forholdsregler, Besøg af arbejdstilsynet.
Artikler i nyhedsbrevet: Pas på ferieafløsere og sæsonarbejdere, Ryd op i kemirummet, Plantebeskyttelsesmidler, Svejsearbejde kræver omtanke.
Artikler i nyhedsbrevet: Tag med på gratis temadag - Håndtering af Kvæg, Håndtering af svin.
Artikler i nyhedsbrevet: APV på kontoret, Tid til maskineftersyn, Hårdt fysisk arbejde kræver god kondition, Lad MRSA blive i stalden.
Artikler i nyhedsbrevet: Bigbags løftes bedst med løfteåg, Arbejdsmiljø på udenlandsk, Kun få pladser tilbage på kurserne - skal du med?
Artikler i nyhedsbrevet: Kurser for arbejdsmiljøorganisationen
Artikler i nyhedsbrevet: Husk anmeldelse af arbejdsulykker, kurser for arbejdsmiljøorganisationen, 30 arbejdsmiljøkort fra SEGES.
Artikler i nyhedsbrevet: Kom sikkert gennem jul og nytår, Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2017, Husk at anmelde arbejdsulykker, Husk Arbejdsmiljøkursus i Sorø, januar 2018.
Artikler i nyhedsbrevet: Unge i landbruget fylder godt på ulykkesstatistikken, Nye regler om obligatorisk digital kommunikation, Vi er midt i den mørkeste tid på året.
Præsentation om nudging med henblik på at ændre adfærd og holdning i forbindelse med at udføre arbejdsopgaver sikkert og effektivt.
Mundtlig præsentation om ulykker og forebyggelse af ulykker i landbruget.
Blandt alle driftsgrenene i landbruget er kvægbruget den farligste arbejdsplads. Og det er især de unge, det går ud over.
Minilæssere er ustabile, og forkert brug kan være livsfarligt.
Her kan du læse om hvordan et landbrug kan få hjælp i tilfælde af, at der sker en personulykke på bedriften. Personulykke skal håndteres, beredskab være på plads og flere ulykker skal systematisk forebygges.
Se indslag (06.45-09:45 henne i nyhederne).
Udgifterne til løn under sygefravær og oplæring af vikarer er større, end du tror. Arbejdstilsynet bakkes op af Helle Birk Domino, Arbejdsmiljøchef, SEGES.

© 2021 - SEGES Projektsitet